Pressmeddelande från SVT:

Under tisdagen nådde SVT rekordsiffror på webben och slog nytt svenskt rekord när det gäller live-streaming. Över 80 000 samtidiga tittare såg Stefan Holms höjdhoppsfinal på svt.se.

  • Att så många väljer att följa OS på webben visar att kombinationen livesändningar, on demand och textbevakning är oerhört uppskattad, säger Lena Glaser, chef för SVTi.

SVT storsatsar under OS i Peking med mer än 700 timmar utsändning i tv och på svt.se. Under tisdagens höjdhoppsdrama, med Stefan Holm i en av huvudrollerna, uppnåddes nya rekordhöjder i tittningen* på webben med siffror på över 80 000 samtidiga tittare. Det är svenskt streamingrekord med god marginal, och klart över det senaste kända europarekordet, som var SVT:s, på 54 000 under friidrotts-VM förra året.

Under OS kan publiken följa dramatiken i en live-spelare på svt.se, som direktsänder sändningarna i SVT1 och SVT24. Dessutom finns den exklusiva livekanalen Peking + som sänder lite mindre sporter som inte bevakas i huvudsändningarna.

Klipp, rörliga sammandrag och intervjuer gav dessutom rekordtittning i SVT Play, med cirka 273 000 unika tittare. Det tidigare rekordet för ett dygn låg på 190 000.

Även bevakningen på svt.se/os uppskattas av besökarna och dygnsrekordet för antalet unika besökare på svt.se slogs med 20 procent upp till 511 083 stycken. Sammanlagt gjordes 780 968 besök på sajten under Stefan Holm-dygnet.

  • Hittills har SVT:s OS-sajt haft 2,5 miljoner besök, berättar Ulf Nilsson, chef för SVT Sport text-tv och webb. Det är extra kul att vi slår alla de här rekorden den dag vi gör den mest massiva webbevakningen som gjorts.

*Användningen av SVT Play, såväl on demand som livestreaming, mäts dels i form av unika tittare, dels i antalet startade klipp och program samt när det gäller livesändningar antalet samtidiga direktuppspelningar (samtidiga tittare).