Bra blogg om barnappar: Pappas Appar

Pappas appar

Jag som driver den här bloggen heter Daniel är gift och är pappa till två barn, en flicka född 2007 och en pojke född 2009. Jag har ägt alla varianter av iPhone sedan 2007 och både jag och min fru har varsin iPhone 4 – som barnen använder då och då. Framförallt vid längre bilturer. Utbudet med appar för barn har växt kraftigt de senaste åren, men det är först under 2010 som det har börjat komma svenska barn-appar för iPhones och iPads. Eftersom jag och mina barn provar många olika appar så vill jag gärna dela med mig av mina erfarenheter. Förhoppningsvis kan jag vägleda andra föräldrar. Av naturliga skäl så intresserar jag mig för appar som vänder sig till lite mindre barn (även bebisar). Då och då skriver jag även om appar och spel för äldre barn eller som lämpar sig för föräldrar. Jag har en förkärlek för lek och lär-appar. Det vill säga appar där man lär sig någonting samtidigt som man spelar.