Så sparar du enkelt undan alla smarta länkar du hittar på Twitter

Bird

I går sprang jag på en väldigt smart sak som jag bara måste dela med mig av. I ett liv där tweets flyger omkring som fåglar i en Hitchcock-film så blir det i princip omöjligt att hinna med att titta på allt direkt. Man behöver spara. Och det måste vara enkelt.

En riktig samlare bor i Evernote, i mitt tycke den bästa och mest mobila minnesbanken som finns. Här kan man samla bilder, ljud, texter, länkar, pdf-filer, allt. När dagislapparna hopade sig i småbarnslivet började jag plåta av dem och skicka upp dem till Evernote. Där finns nämligen magisk texttolkning - även i bilder. Så en sökning på “kalas” visade snabbt upp rätt lapp och man missade inte någonting.

En annan nätfavorit som har dykt upp är ifttt.com. Enkelt förklarat så har Jesse och Linden som ligger bakom byggt en enda stor kopplingsmaskin där man jackar in olika tjänster för att de ska utföra dina önskemål, dygnet runt. Man kan t ex jacka in ett RSS-flöde i ifttt.com och när ordet “tårtkalas” dyker upp så går det iväg ett mejl till dig. Eller en vädertjänst - och när ifttt.com ser att det blir regn inom 24 timmar i Stockholm så droppar det ner ett mejl med rubriken “Glöm inte galonbyxor”. Ni förstår, lite Lego men med internettjänster.

Så jag tog Twitter och valde att de tweets som jag hade markerat som favoriter skulle ifttt.com dra in i Evernote - som länkar. Då når jag länkarna var jag än är eftersom Evernote finns precis överallt, i mobilen, iPaden, datorn eller i valfri webbfräsare. Och att markera en tweet som favorit går fortare än att säga “cameo”.

För att det ska bli lättare för andra att komma igång så kan man spara sina små Legobyggen på ifttt.com som recept. Här är mitt recept för Favolinknote.

Hoppas det smakar.