gunnar.se

gunnar.se

Total Social Media Detox 2016

noun_174422Att gÄ frÄn att vara bland de första som kastar sig in pÄ alla sociala plattformar jag kan komma över till att kliva av under ett Är. LÄter inte det ganska skönt egentligen? Jag tror i alla fall det och har tÀnkt att testa fram till 1 januari 2017. Jag kommer sÄklart att ha kvar alla konton, men jag har raderat dem frÄn mobilen. Och för att göra detoxen mer total sÄ har jag ocksÄ temporÀrt inaktiverat mina konton pÄ Instagram och Facebook, de hade vÀldigt enkla funktioner för det. Twitter kunde jag inte inaktivera utan att riskera att förlora kontot för alltid sÄ jag valde istÀllet att bara avfölja alla. Det ekar vÀldigt tomt dÀr just nu.

Och nej, det har inte hÀnt nÄgonting, jag vill bara ha mer tid till att sjÀlv vÀlja vad jag vill lÀsa och nÀr. SÄ egentligen ingenting dramatiskt alls. Se det som ett experiment, kanske kan fortsÀtta skriva nÄgra rader om det under Äret.

[caption id=“attachment_148898” align=“aligncenter” width=“1540”]Skärmklipp 2016-01-03 19.50.46 Instagram har en vĂ€ldigt enkel process för att tillfĂ€lligt inaktivera konton.[/caption]

[caption id=“attachment_148900” align=“aligncenter” width=“1546”]Skärmklipp 2016-01-03 19.53.30 För Facebook var det inte heller svĂ„rt, Ă€ven om sprĂ„ket i varningstexterna gjorde mig oroligare Ă€n hos Instagram.[/caption]