gunnar.se

gunnar.se

Meröppet bibliotek - en liten revolution jag missat

En regnig dag pĂ„ landet ☔ och vi hoppar in i bilen och tar en svĂ€ng till biblioteket. Vi har tur, vi har prickat in ett av de fĂ„ tillfĂ€llen dĂ„ det faktiskt Ă€r öppet, inte alls lika vanligt nuförtiden. Men en skylt om Meröppet fĂ„r mig ur balans. LĂ€ser den flera gĂ„nger för det lĂ„ter för bra för att vara sant. Med mitt lĂ„nekort sĂ„ kan jag komma in i biblioteket, sju dagar i veckan, mellan klockan 08.00 till 22.00. SĂ„ helt plötsligt har mitt bibliotek blivit mitt bibliotek och jag har fĂ„tt en egen nyckel! Efter att ha lugnat ner mig och pratat lite med personalen sĂ„ har de berĂ€ttat att det hĂ€r har funnits i tvĂ„ Ă„rs tid och en snabb sökning pĂ„ Internet visar att det Ă€r ganska utspritt bland biblioteket, framför allt i södra Sverige. Meröppet verkar vara en dansk uppfinning och fungerar över förvĂ€ntan - vi klarar av ansvaret! Men vad jag kan se sĂ„ Ă€r det inte speciellt spritt i huvudstaden. Skulle vi inte klara av meröppet?